Epic 16X

Epic 16X är en havskajak som erbjuder en unik kombination av stabilitet, manöverbarhet och hastighet. Den väger lite - bara 18,5 kg i Performance upplägg och smått fantastiska 16,7 kg i Ultra upplägg. Ergonomin i sittbrunnen är mycket bra och här kan man växla mellan att vinkla ut benen och få kontakt med skrovet eller att sitta med benen tillsammans som i en surfski eller racingkanot och kunna arbeta fullt ut med benen i varje paddeltag. Epic 16X har ett avancerat rodersystem kallat Epic Track Master™ som är mycket tillförlitligt och effektivt. Justerbart säte och urtag i fördäck för effektiv paddelisättning. Packutrymmena gör den lämplig för såväl dagsturer som övernattningsturer. 

Nomado kommenterar: “De flesta havskajaker har en tusen år gammal design - Epic havskajaker utnyttjar vattenlinjelängden optimalt och har en ergonomi som man inte hittar hos andra tillverkare”

SPECIFIKATIONER

Längd: 488 cm
Bredd: 58,4 cm
Djup: 29,2 cm
Kapacitet: 152 kg
Packutrymme för: 71,5 liter
Packutrymme akter: 67 liter
Fikalucka: 36 liter
Material: Se nedan

PERFORMANCE

VIKT: 18,5 kg
Färg: Vit med svart för och akter
Material: Komposit hybrid av glasfiber, kolfiber och kevlar med skumkärna. Laminerad med vakuum-injicerad och värmebehandlad epoxy
Pris: 32950:-

ULTRA

Vikt: 16,7 kg
Färg: Vit med röd för och akter
Material: Kolfiber och kevlar med Nomex honeycomb kärna. Laminerad med vakuum-injicerad epoxy och vakuum-bakad i ugn
Pris: 40950:-

Lindö småbåtshamn, Norrköping

+46 70 378 95 95