Epic 18X

Epic 18X är en havskajak som erbjuder en unik kombination av stabilitet och fart. Den långa vattenlinjen och den effektiva skrovformen gör att du kan tillryggalägga långa sträckor snabbt och effektivt. I svåra förhållanden är den trygg och klarar alla typer av sjö på ett förtjänstfullt sätt. 
Den låga vikten gör den responsiv och livlig - bara 19 kg i Performance upplägg och 17,6 kg i Ultra upplägg. Ergonomin i sittbrunnen är mycket bra och här kan man växla mellan att vinkla ut benen och få kontakt med skrovet eller att sitta med benen tillsammans som i en surfski eller racingkanot och arbeta fullt ut med benen i varje paddeltag. 
Epic 18X har ett avancerat rodersystem - Epic Track Master™ som är tillförlitligt och effektivt. Justerbart säte och urtag i fördäck för nära paddelisättning. Packutrymmena gör den lämplig för såväl dagsturer som expeditioner.
 

Epic 18X har paddlats runt Australien, Island och använts på ett antal andra extrema paddlingar där materialet måste hålla och fungera under hårda påfrestningar och under lång tid.

Nomado kommenterar: “De flesta havskajaker har en tusen år gammal design - Epic 18X är en modern kajak som utnyttjar vattenlinjelängden optimalt och har en ergonomi som man inte hittar hos andra tillverkare”

SPECIFIKATIONER

Längd: 548 cm
Bredd: 55,9 cm
Djup: 28,6 cm
Kapacitet: 173 kg
Packutrymme för: 87 liter
Packutrymme akter: 83 liter
Fikalucka: 36 liter
Material: Se nedan

PERFORMANCE

VIKT: 19 kg
Färg: Vit med svart för och akter
Material: Komposit hybrid av glasfiber, kolfiber och kevlar med skumkärna. Laminerad med vakuum-injicerad och värmebehandlad epoxy
Pris: 38950:-

ULTRA

Vikt: 17,6 kg
Färg: Vit med röd för och akter
Material: Kolfiber och kevlar med Nomex honeycomb kärna. Laminerad med vakuum-injicerad epoxy och vakuum-bakad i ugn
Pris: 47950:-

Lindö småbåtshamn, Norrköping

+46 70 378 95 95