Spanien Tarifa

Tarifa

Det här är Europas bästa surfski-ställe om du frågar oss. Här möts Medelhavet och Atlanten och här blåser det alltid - antingen Levante från öster eller Puniente från väster. På smalaste stället är det bara 11 km till Afrika och Marocko och utsikten över Rif-bergen är spektakulär. 

Tarifa är en liten stad med en vibrerande mix av olika kulturer och nationaliteter. Här finns tio kilometer vita sandstränder och det vackra Andalusiska landskapet kan utforskas till fots, på hästryggen och på mountainbike. Surfing och kite-surfing är stora sporter här och det genomsyrar hela tillvaron. På kvällarna äter man gärna på något av alla ställen i den gamla delen av Tarifa och på väg hem ser man ljusen från de nord-afrikanska städerna.

Sevärdheter/utflykter: Gibraltar, Tanger, Tarifa Old town.

Surfski Center Tarifa

Centret drivs av Boyan Zlatarev som också har en viktig roll i Epic kayaks som Europa-ansvarig. Boyan har under flera år arbetat fram en metodik för att lära ut surfski-paddling på ett säkert och effektivt sätt där varje steg är noga genomarbetat. Instruktörs-teamet består också av Jens Bond - vår svenska Epic Expert från Stockholm och Max Bornhoeft - den starka tysken som brinner för att lära dig paddla.

Utrustningen som du utnyttjar är förstklassig och du kan prova ett stort antal modeller både från Epic och andra tillverkare. De mest paddlade surfski-modellerna är Epic V5, V7 och V8 men här finns också dubbelsurfskis och toppmodeller som Epic V14. Paddlarna är Epics Small MidWing och MidWing. 

Varje dag görs två paddlingar i medvind där du får lära dig paddelteknik och vägval bland vågorna och uppleva vad surfski-paddling verkligen handlar om. Till din hjälp finns de Surfski Education utbildade coacherna som på ett mycket profesionellt och säkert sätt hela tiden är med dig på vattnet.

Läs mer om Surfski Center Tarifa

Preparering inför dagens första paddling

 

Surfski camp

Vi åker hit under fyra till fem dagar och gruppen är aldrig större än åtta personer. Under de dagarna får du uppleva downwind-paddling, lära dig surf-teknik, paddelteknik och att ta dig in och ut genom surf-zonen på ett säkert sätt. Vi bor i lägenheter nära havet och gör två paddlingar om dagen.

Prisexempel 
Kurs, boende, frukost €155/dag/pers

Resedatum
För nästa resa eller gruppbokning kontakta:
Jens Bond 070 542 32 72
Erik Wallgren 070 378 95 95 

Utveckla din paddling inför resan

Vill du utveckla din paddling och komma i bättre form kan du kontakta våra Epic Experts.

Jens Bond - Stockholm 070 542 32 72
Erik Wildenstam - Norrköping 070 941 75 07

Ut mot vågorna. Afrika och Rif-bergen i bakgrunden.

 

Mr Tarifa - Boyan Zlatarev

 

Redo för dagens andra downwind

Max Bornhoeft håller koll så att alla tar sig igenom surf-zonen

Lindö småbåtshamn, Norrköping

+46 70 378 95 95