Surfski & multisport

Surfski historia

Jag började samarbetet med Epic 2006 och började då med att sälja deras vingpaddlar. Året innan väcktes intresset för surfski genom min paddelkompis Erik Wildenstam som köpt en Mako XT.
Samtidigt lanserar Epic kayaks sin banbrytande surfski Epic V10 som kommer att ändra en hel bransch.

En av de första köparna som insåg möjligheterna med surfski var Niclas Levinsson som då tävlade på hög nivå i multisport och var en av medlemmarna i Fallskärmsjägarnas multisportlag. Det här året ändras också reglerna i de svenska multisporttävlingarna och man får nu tävla med enmans-kajaker. Hela FJS-laget blir snabbt övertygade om att surfski är rätt vapen för att vinna. 

De flesta andra multisportare skakade på huvudet - det där med surfski kommer ju inte att fungera. De skulle senare sent glömma när FJS for fram i forsarna under Åre Extrem där deras långa surfskis stundtals hade nosen flera meter upp i luften. Och fort gick det - Daniel Hansson kom på sjätte plats och Johan Hasselmark kom på åttonde plats.

I en del tävlingar det året sågs också laget sitta och äta ute på havet i sina surfskis - i lugn och ro och med benen vilsamt utslänga över sidorna, samtidigt som andra multisport-lag långsamt och oroligt vinglade förbi i sina “multisport-kajaker”. Resten är historia och idag paddlar alla multisportlag surfski.

 

Daniel Hansson FJS Adventure Team Åre Extrem 2008

Lindö småbåtshamn, Norrköping

+46 70 378 95 95